Τα 8 πράγματα που μια διακοσμήτρια δεν θα έβαζε ποτέ στο σπίτι της

Με τόσες επιλογές διακόσμησης που έχουμε, κάποιες φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τι θα πρέπει να αγοράσουμε. Η Alessandra Wood, μία σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, μοιράζεται όλες τις τάσεις αλλά και τι δεν θα έβαζε ποτέ η ίδια στο σπίτι της.

Τα ρολά σκίασης είναι λίγο ξεπερασμένα

Όσον αφορά τα παράθυρα, η Wood αναφέρει πως τα κλασσικά ρολά σκίασης ίσως είναι λίγο παλομοδίτικα. Μία κομψή εναλλακτική είναι οι κουρτίνες Ρόμαν, οι οποίες προσθέτουν αισθητική σε κάθε παράθυρο.

Διακοσμητικά χωρίς προσωπική αξία

Τα διακοσμητικά δημιουργήθηκαν για να γεμίζουν τον κενό χώρο. Ωστόσο, η Wood προτείνει τα διακοσμητικά που επιλέγετε για τον χώρο σας να έχουν κάποια προσωπική σημασία. “Επιλέξτε διακοσμητικές πινελιές που σας αρέσουν και αγαπάτε πραγματικά, ή αυτές που συλλέγετε στα ταξίδια σας” επισημαίνει.

Οι εξωτερικές κρεμάστρες χρειάζονται συντήρηση

Οι εμφανείς κρεμάστρες φαίνονται ωραίες μόνο όταν είναι περιποιημένες και καθαρές, υποστηρίζει η Wood. Οι ντουλάπες είναι μία καλύτερη επιλογή, καθώς δεν χρειάζεται να είναι πάντα στην εντέλεια.

Αποφύγετε τοίχους και οροφές με περίεργη υφή

“Θα απέφευγα να χρησιμοποιήσω κάποια υφή στον τοίχο, εκτός αν οι τοίχοι σας είναι κατασκευασμένοι από γύψο, το οποίο έχει μια πανέμορφη, φυσική υφή”, προσθέτει η Wood. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να τοποθετήσετε ταπετσαρία σε τοίχους με υφή.

Μην επιλέγετε κόκκινα και μαύρα χρώματα σε τοίχους

Αν σας αρέσει πολύ το κόκκινο, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κοκκινωπό καφέ που έχει τη ζεστασιά της απόχρωσης με μία απαλότητα. Μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το χρώμα με γήινους ουδέτερους τόνους για μια πιο ήπια εμφάνιση ή με γήινα πράσινα για λίγο αντίθεση, πρότεινε.

Τα ψεύτικα λουλούδια απλά θα σκονίζονται

Τα ψεύτικα λουλούδια είναι ένα ακόμα λάθος που παρατηρεί σε πολλά σπίτια. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να προσθέσετε ένα πραγματικό μπουκέτο ή ένα ζωντανό φυτό εσωτερικού χώρου για να δώσετε ζωή στο δωμάτιο.

Τα σετ επίπλων δεν έχουν θέση στο χώρο σας

“Όταν βλέπεις ένα δωμάτιο που έχει ένα κρεβάτι, κομοδίνα και συρταριέρες που ταιριάζουν απόλυτα, φαίνεται ότι το σετ αγοράστηκε ακριβώς έτσι από το μαγαζί και στερείται προσωπικότητας”, δήλωσε η Wood. Είναι σημαντικό να συνδυάσετε διαφορετικές υφές και υλικά, ώστε ο χώρος σας να φαίνεται πιο εξατομικευμένος.

Οι καθρέφτες στους τοίχους μοιάζουν περισσότερο με στούντιο χορού παρά με σπίτι

Η Wood συνέστησε να κρεμάσετε μεγάλους καθρέφτες πάνω από έναν καναπέ ή σε έναν τοίχο υπνοδωματίου για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να την αίσθηση ενός σπιτιού της δεκαετίας του 1980.

Πηγή: Insider

Επενδύστε σε ακίνητο με την Estate Brains

Η αγορά ενός ακινήτου είναι σίγουρα μία τεράστια επένδυση. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να γίνεται σωστά και με ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Είτε αναζητείτε ακίνητο γα προσωπική χρήση είτε για επένδυση, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος.

Join The Discussion

Συγκρίνετε λίστες

Συγκρίνω