4+1 ανατροπές της πανδημίας στην αγορά των ακινήτων - Estate Brains

4+1 ανατροπές της πανδημίας στην αγορά των ακινήτων

Αλλαγές γεωγραφικών προτιμήσεων στην αναζήτηση ακινήτων, επιστροφή στις μακροχρόνιες μισθώσεις και εκτίναξη της προσφοράς είναι μερικές από τις σημαντικότερες ανατροπές της πανδημίας στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στην αναζήτηση επαγγελματικών χώρων, καθότι η τηλεργασία έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον σε μικρότερους χώρους και σε περιοχές εκτός αστικού ιστού, ενώ τα νοικοκυριά ψάχνουν για διαμερίσματα με χώρους γραφείου.

Οι βασικές τάσεις συγκεντρωμένες:

1. Αναζήτηση μεγαλύτερων κατοικιών

Η τάση που κερδίζει έδαφος κυρίως στους εργαζομένους με παιδιά, είναι η αναζήτηση κατοικίας με ένα επιπλέον δωμάτιο που θα μπορεί να διαμορφωθεί σε γραφείο για να μπορούν να ασκούν τα επαγγελματικά καθήκοντά τους μέσω τηλεργασίας.

2. Επιστροφή στην ενοικίαση σπιτιών με τη σεζόν

Η πανδημία άλλαξε την πολιτική ακύρωσης στις βραχυχρόνιες μισθώσεις και πολλοί ιδιοκτήτες έχουν προβεί σε επιλογή πολιτικής ακύρωσης – μη επιστρέψιμη όταν έχουν προβεί σε γενναίες εκπτώσεις. Επίσης, μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών έχουν επιλέξει τη δυνατότητα ακύρωσης 4 ημέρες πριν από την άφιξη, με στόχο να αποκτήσουν υψηλά ποσοστά πληρότητας ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών. Αυτό που παρατηρείται είναι η ενοικίαση ακινήτου σε χειμερινούς προορισμούς με τη σεζόν ιδιαίτερα για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Δείτε εδώ τους 3 λόγους γιατί η ευέλικτη ενοικίαση είναι η απάντηση στο πρόβλημα της ενοικίασης επί Covid!

3. Από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στις μακροχρόνιες

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 πολλοί ιδιοκτήτες λόγω της ραγδαίας μείωσης των εισοδημάτων τους αποφάσισαν να επιστρέψουν στη μακροχρόνια μίσθωση. Όσοι παρέμειναν δέχτηκαν χαριστική βολή αρχές Φεβρουαρίου 2020 λόγω πανδημίας. Ο τουρισμός το καλοκαίρι επίσης δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δείτε εδώ 3 τρόπους για νοικιάσετε άμεσα το ακίνητό σας!

4. Μεγαλύτερη έμφαση σε e-shop απ’ ότι σε φυσικό κατάστημα.

Η μη μείωση των μηνιαίων μισθωμάτων στις εμπορικές επιχειρήσεις έχει σαν αποτέλεσμα την αναζήτηση πιο οικονομικών λύσεων. Σαν αποτέλεσμα, ο κλάδος που θα συνεχίσει να ανθίζει και το επόμενο διάστημα φυσικά είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο.

+1. Διακοπές στην πόλη σας ή αλλιώς Staycation

Είναι μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού που σε ενθαρρύνει να ανακαλύψεις την πόλη σου αλλά και να μείνεις ασφαλής απολαμβάνοντας τις ανέσεις του σπιτιού σου ή κάποιου κοντινού ξενοδοχείου. 

Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τη νούμενο ένα τάση διακοπών, κάνε κλικ εδώ!

Ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε το επιπλωμένο σας ακίνητο;

Έχετε επιπλωμένο ακίνητο; Μάθετε τα πιθανά σας έσοδα από ευέλικτες μισθώσεις με μια δωρεάν αξιολόγηση!

Ακολουθήστε μας στα social

Join The Discussion

Compare listings

Compare