Να νοικιάσω το ακίνητό μου μέσω μεσίτη; - Estate Brains

Να νοικιάσω το ακίνητό μου μέσω μεσίτη;

Η ανάθεση ή μη του ακινήτου σε ένα μεσιτικό γραφείο είναι μία υπόθεση που απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες. Για να γίνει πιο ξεκάθαρο γιατί ένα σύγχρονο γραφείο διαχείρισης ακινήτων είναι η κατάλληλη επιλογή, σας παραθέτουμε κάποιους λόγους που θα σας κάνουν να το σκεφτείτε ξανά.

Τα αρνητικά του να νοικιάσετε το ακίνητό σας χωρίς μεσίτη

Χρονοβόρα διαδικασία

Το κυριότερο ίσως αρνητικό είναι ότι η όλη διαδικασία της ενοικίασης είναι μία φοβερά χρονοβόρα διαδικασία. Ειδικά αν εργάζεστε ήδη, ουσιαστικά θυσιάζετε τις ελάχιστες στιγμές ανάπαυσης που έχετε. Κρατήστε κατά νου, πως θα πρέπει να ξεναγήσετε στο σπίτι όλους τους ενδιαφερόμενους αλλά και να διαχειριστείτε τα συμβόλαια, τις πληρωμές, τα check-in και τα check-out.

Υποτίμηση της αξίας του ακινήτου

Όπως είναι λογικό, η γνώση της αγοράς των ακινήτων που έχετε είναι πιθανώς περιορισμένη. Κατά συνέπεια, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υποτίμησης της αξίας του ακινήτου σας, με αποτέλεσμα να χάσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Έλλειψη γνώσης του κλάδου

Η έλλειψη γνώσης του κλάδου των ακινήτων έχει σημαντικές συνέπειες στα έσοδά σας. Πέρα από αυτό όμως, το πιο πιθανό είναι να έχετε ένα περιορισμένο δίκτυο πελατών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα διαστήματα που παραμένει ξενοίκιαστο το σπίτι σας.

Μήπως τελικά καταλήξετε να χάνετε χρήματα αντί να εξοικονομείτε;

4 Λόγοι για να νοικιάσετε το ακίνητό σας μέσω μεσίτη

1. Δυναμική τιμολόγηση του ακινήτου

Ίσως από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του να νοικιάσετε το ακίνητό σας μέσω εξειδικευμένου γραφείου, είναι η δυναμική αξιολόγησή του. Με άλλα λόγια, ένας επαγγελματίας και γνώστης του κλάδου, θα εκτιμήσει το ακίνητό σας αντικειμενικά και βασιζόμενος στα χαρακτηριστικά του αλλά και σε πραγματικά δεδομένα της αγοράς. Επίσης θα είναι γνώστης όλων των μεταβολών της αγοράς και της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό σας. Ωστόσο, επιβεβαιώστε ότι ο επαγγελματίας που θα εμπιστευτείτε το ακίνητό σας βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και όχι προσωπικές εκτιμήσεις.

2. Έλεγχος των ενδιαφερόμενων

Συχνά, ο ενοικιαστής που επιλέξατε δεν είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις ή δεν σέβεται το ακίνητό σας, προκαλόντας του ανεπανόρθωτες και κοστοβόρες φθορές. Ένα μεσιτικό γραφείο από την άλλη, θα περάσει από εκτενή έλεγχο στοιχείων τους ενδιαφερόμενους, επιλέγοντας εκείνους που ανταποκρίνονται στα κριτήρια. Έτσι μειώνονται στο ελάχιστο οι πιθανότητες ασυνέπειας ή φθοράς.

3. Διαδικασία προώθησης του ακινήτου

Τα γραφεία που ειδικεύονται στις ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων, είναι φυσικό να έχουν ένα ευρύ δίκτυο πελατών και συνεργατών στους οποίους μπορούν να προωθήσουν το ακίνητο. Συνεπώς, το ακίνητό σας ενοικιαστεί/πωληθεί πολύ πιο γρήγορα και στον κατάλληλο άνθρωπο.

4. Εξοικονόμηση χρόνου

Και αν αυτό που σας προβληματίζει είναι το ποσό που θα εξοικονομήσετε από την προμήθεια του γραφείου, ξανασκεφτείτε το γιατί ο χρόνος είναι χρήμα. Πέρα από τον σημαντικό χαμένο χρόνο που θα έχετε, φανταστείτε να επιλέξετε και τον λάθος ενοικιαστή. Όλος αυτός ο κόπος για το τίποτα;

Τέλος στα διλήμματα με την Estate Brains

Σταματήστε να χάνετε χρόνο και χρήματα και αναθέστε το ακίνητό σας στην Estate Brains. Διαλέξτε το πακέτο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, καθίσετε αναπαυτικά και θα δείτε τα έσοδά σας να αυξάνονται.

Join The Discussion

Compare listings

Compare