Οι κυριότερες ταξιδιωτικές τάσεις μετά την πανδημία - Estate Brains

Οι κυριότερες ταξιδιωτικές τάσεις μετά την πανδημία

Πώς θα μοιάζουν τα ταξίδια μετά την πανδημία; Εκμετάλλευση όλων αυτών που σου προσφέρει η πόλη σου, αποδράσεις στη φύση και απομόνωση, φαίνεται να είναι οι βασικές ταξιδιωτικές τάσεις της μετά-κορόνα εποχής.

Staycation

Το Staycation συνδυάζει τουρισμό και χαράλωση σε ένα οικονομικό και βιώσιμο μοντέλο. Είναι μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού που σε ενθαρρύνει να ανακαλύψεις την πόλη σου αλλά και να μείνεις ασφαλής απολαμβάνοντας τις ανέσεις του σπιτιού σου ή κάποιου κοντινού ξενοδοχείου. 

Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο του 2020, ο εγχώριος τουρισμός στην ΕΕ επέστρεψε σχεδόν στα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με την Eurostat, τον Ιούλιο του 2020 οι διανυκτερεύσεις από κατοίκους της ΕΕ σε τουριστικά καταλύματα εντός της χώρας τους ήταν μόνο 22% χαμηλότερες από τον Ιούλιο του 2019, ενώ οι διανυκτερεύσεις από μη κατοίκους της χώρας ήταν 64% λιγότερες από το προηγούμενο έτος.

Όλα τα ανωτέρω καθιστούν την τάση του staycation την νέα ταξιδιωτική τάση των διακοπών.

Μάθε περισσότερα για το staycation εδώ!

Αποδράσεις στη φύση

Στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι αποδράσεις στη φύση γίνονται όλο και πιο ελκυστικές. Λάτρεις της φύσης και μη, εκτιμούν πλέον περισσότερο την απλότητά της, τον καθαρό αέρα αλλά και τις δραστηριότητες γύρω από αυτή. Οι διακοπές σε camping ή σε σπίτια πιο απομονωμένα από την αστική ζωή θα προσελκύσουν πολλούς νέους εξερευνητές αυτού του τρόπου διακοπών.

Οι διακοπές ανασυγκρότησης του περιβάλλοντος – όπου οι ταξιδιώτες παίζουν ενεργό ρόλο βοηθώντας ένα οικοσύστημα να επιστρέψει στη φυσική του κατάσταση – γίνονται επίσης πιο διαδεδομένες. Η Κοπεγχάγη, για παράδειγμα, χτίζει ένα αρχιπέλαγος τεχνητών νησιών προσβάσιμο με κολύμπι, καγιάκ ή βάρκα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πικνίκ και ψάρεμα.

Διακοπές απομόνωσης

Πολλοί από εμάς θα ονειρευόμαστε διακοπές σε μέρη χωρίς πλήθη. Δημοφιλείς παραλίες, μεγάλα ξενοδοχεία και πολυσύχναστες πόλεις μπορεί να είναι χαμηλά στη λίστα επιθυμιών, ενώ ιδιωτικές βίλες, βάρκες και ξενοδοχεία μπουτίκ, καθώς και ήσυχες παραθαλάσσιες, παραλίμνιες, ορεινές και αγροτικές τοποθεσίες θα έχουν υψηλή θέση στις προτιμήσεις.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διακοπών σε απομόνωση, βρίσκεται στη Νορβηγία και είναι τα λεγόμενα bird-boxes. Αποτελούν καμπίνες στη φύση με χωρητικότητα δύο ατόμων μακριά από κάθε θόρυβο ενός αστικού κέντρου αλλά και με ελάχιστο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα. Οπότε αν είστε ιδιοκτήτης κάποιου τέτοιου είδους απομονωμένου ακινήτου, μην διστάσετε να αναδείξετε το πλεονέκτημά του!

Ψάχνεις ακίνητο; Νοίκιασε ευέλικτα σήμερα!

Ακόμα και αν θέλεις να νοικιάσεις ένα ακίνητο για ένα μήνα, τώρα μπορείς! Επωφελήσου από ανέπαφες συναλλαγές, ηλεκτρονικά συμβόλαια, εικονικές περιηγήσεις 360° και πολλά άλλα!

Ακολούθησέ μας στα social:

Join The Discussion

Compare listings

Compare